2013 m. sausio 20 d., sekmadienis

Plikytas tortas ,,Damų piršteliai"

Šio torto variantų yra daugybė, rašau savo gamintą variantą, kitą kartą gamindama, dėsiu dar ir riešutų, manau, graikiniai tiks idealiai
Tešlai reikės:
4 kiaušiniai
1 stiklinė vandens
1 stiklinė miltų
100 g. sviesto
žiūpsnelis druskos
Kremui reikės:
500 g. riebios grietinės (užtektų ir 400 g.)
3 valg. š. Rududu
1/2 stiklinės cukraus
vanilinis cukrus pagal skonį

Vandenį su druska ir sviestu užvirinti, išjungti ugnį, greitai suberti miltus ir gerai išmaišyti, kol tešla nulips nuo sienelių ir susidarys vientisas tešlos gabalas, masę šiek tiek atvėsinti.
Po to po vieną dėti kiaušinius ir gerai po kiekvieno kiaušinio išmaišyti, jei masė bus per karšta, kiaušiniai gali sukepti.
Sudėti tešlą į konditerinį švirkštą ar maišiuką su nukirptu kampu ir ant aliejumi sutepto popieriaus išspausti apie 7 cm nestoras juosteles, kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol švelniai paruduos.
Išjungti ugnį ir atidarius orkaitės dureles palikti atvėsti sausainius.
Sudėti visus kremui skirtus produktus ir gerai išplakti mikseriu iki vientisos masės, kremas gaunasi gan purus.
Apsidraudimui aš buvau užpylusi 2 arb.š. želatinos trupučiu vandens, kai išbrinko, pašildžiau, kol ištirpo želatina, tik neužvirinti ir supyliau į išplaktą kremą ir išmaišiau, po to kremą pyliau ant sausainių, vasarą, manau, želatinos reiktų būtinai dėti.
Pirštelius suberti į didelį indą, užpilti kremu, lengvai išmaišyti ir sudėti į išimamą formą, tai gali būti apvali, kvadratine, kokią tik turite.
Po to tortą palikti šaldytuve 3-4 valandoms, puošti pagal savo skonį, aš papuošiau išlydytu šokoladu.
Skanaus:)

Šiuo metu gamybos proceso nuotraukų neturiu, kadangi gaminau ne namuose, skubėjau, bet kai gaminsiu kitą kartą, būtinai įdėsiu nuotraukų. Spėjau tik patį tortą nufotografuoti:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą