2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Svogūno žiedai tešloje

Paprasta ir tikrai skani užkandėlė prie alučio, kai kurie net netiki, kad tešlos viduje-svogūnai:)
Reikės:
1 galvutė svogūno
1 kiaušinis
1,5 valg. š. miltų
druskos pagal skonį
juodųjų pipirų pagal skonį
galima įdėti saldžiosios arba aitriosios paprikos miltelių
1 skiltelė česnako išspausta arba smulkiai sutarkuota
prieskonius galima rinktis pagal savo skonį

Šakute išplakti kiaušinį iki vientisos masės, sudėti prieskonius, miltus, gerai išmaišyti.
Svogūnus nuvalyti, supjaustyti žiedai, pjaustyti nestorai, ir atskirti visus žiedus, įmerkti į tešlą ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Aš kepiau nedideliame puode, ten telpa nedaug žiedų, bet aliejaus reikia mažiau, kad beveik apsemtų svogūnus. Apkepti iš abiejų pusių apie 1-1,5 minutės.
O taip atrodo svogūnų žiedai po apvoliojimo dar ir džiūvėsėliuose.
Man jie visi skanesni kai jau atvėsę:) valgyti vienus arba su mėgiamu padažu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą