2013 m. gegužės 3 d., penktadienis

Braškiniai ledai

Dar vieni ledai, šįkart iš naminių šaldytų braškių, manau, tiks ir pirktinės šaldytos, o šviežias siūlau naudoti tik atėjus jų sezonui, nes pirktinės visai beskonės:) Lenai labai skanūs, ypač, kai jaučiasi tikrų braškių skonis
Reikės:
300 g. šaldytų braškių, galima ir šviežių
80 g. cukraus
1 arb.š. citrinos sulčių
200-250 ml. grietinėlės riebios
žiūpsnelis druskos
Braškes atšildyti, sumalti su blenderiu, suberti cukrų ir šaukštu labai gerai išmaišyti.
Grietinėlę išplakti su druska, atsargiai sudėti į uogų masę, supilti citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti.
Sudedame viską į plastikinį indą ir į šaldiklį 1 valandai.
Po 1 val. išimti ir šaukštu išmaišyti, vėl palikti 1-1,5 val. šaldiklyje ir vėl išmaišyti, taip reikia daryti, kad nesusidarytų ledukų gabaliukai leduose, o po to jau palikti ledus šaldiklyje iki kol jie bus suvagyti:)
Niekada nemėgau braškinių ledų, bet šie, su tikromis braškėmis ir be jokių priedų, tiesiog superiniai, visoms rekomenduoju.
Skanaus:)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą