2013 m. gegužės 3 d., penktadienis

Varškės pyragas su aguonomis ir riešutais


Artėjant Mamos dienai, siūlau pasigaminti dar vieną varškės pyragą. Lengvai ir greitai pagaminamas, o skonis, kaip pasakė vienas iš pyragą paragavusių žmonių, vienas iš skaniausių pyragų:) mums jis irgi labai patiko, tikrai vienas iš skanesnių
Tešlai reikės:
100g. sviesto
1/2 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 arb.š. sodos, gesintos actu
2 stiklinės miltų
Įdarui reikės:
300g. varškės
1/2 stiklinės riešutų
(pas mane žemės riešutai)
1/2 stiklinės aguonų, sumaltų kavamale
1/2 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 arb.š. vanilinio cukraus

Sviestą ištrinti su cukrumi, sudėti kiaušinius, išmaišyti, sudėti sodą, gesintą actu, suberti miltus, užminkyti tešlą, padalinti į 2 dalis.
Vieną dalį iškloti ant kepimo formos, padaryti mažus bortelius.
Išmaišyti varškę su aguonomis ir riešutais, paskirstyti ant tešlos.
Kiaušinius šakute išplakti su cukrumi ir užpilti ant varškės masės.
Ant viršaus burokine tarka užtarkuoti likusią tešlos dalį.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Skanaus:)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą