2013 m. lapkričio 24 d., sekmadienis

Blondi su graikiniais riešutais ir šokoladu

Nerealiai skanus pyragas. Dar vadinamas Brauni giminaičiu, toks pat drėgnas, tamprus, tačiau jame mažiau šokolado
Reikės:
220 g. miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
0,5 arb.š. druskos
160 g. ištirpinto sviesto
300 g. rudojo cukraus, galima ir balto, bet rudas geriau
2 kiaušiniai
1 arb.š. vanilinio cukraus
70 g. baltojo šokolado
70 g. juodojo šokolado
150 g. graikinių riešutų
Riešutus su šokoladu supjaustyti, bet nelabai smulkiai.
Sviestą išmaišyti su vanile ir cukrumi, sudėti kiaušinius, gerai išmaišyti.
Persijoti miltus su kepimo milteliais ir druska, suberti į kiaušinių masę, gerai išmaišyti.
Sudėti riešutus su šokoladu, gerai išmaišyti.
Formą  (35*24 cm) iškloti kepimo popieriumi, sudėti tešlą, išlyginti.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol paviršius bus  blizgus ir sutrūkinėjęs.
Išimti iš orkaitės ir atvėsinti 15 minučių, po to išimti iš kepimo formos ir atvėsinti su kepimo popieriumi.
Po to supjaustyti gabaliukais ir mėėėėėgaaaaaautiiiiis:)
Man jis nerealus:)

6 komentarai:

  1. Skanus. Neturėjau graikiniu riešutu, dėjau lazdynu ir migdolu, baltą cukrų. Kita karta bandysiu tiksliai pagal receptą. Visiems patiko, tik gal cukraus truputi mažiau reikėtu. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šaunu, kad patiko. Tikrai pabandykite su graikiniais, jie duoda gerą skonį:)

      Panaikinti
  2. Kepsiu ryt draugei su graikiniais. Sese ir mama jau prie sienos prispaudė ir receptą atėmė:) Dar karta ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) gera skaityti tokį komentarą:) skanaus, Julija:)

      Panaikinti