Reikės:
125 g. kambario temperatūros sviesto
100 g. cukraus
150 g. miltų
2 arb.š. su kaupu kakavos
0,5 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. sodos
1 arb.š. be kaupo cinamono, kas nemėgsta,galima nedėti, tiesiog su cinamonu jie labiau kalėdiniai gaunasi
žiūpsnelis druskos
Sviestą išplakti su cukrumi, persijoti kakavą, įberti cinamono, gerai išmaišyti.
Atskirame inde išmaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, suberti į sviestinę masę, užminkyti tešlą.
Padalinti tešlą į 16 rutuliukų, padėti juos ant kepimo popieriaus ir prispausti, tai yra, lengvai priploti.
Kepti apie 15 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Galima papuošti ištirpintu baltu šokoladu, tada geriau puošti iškarto karštus, kad šokoladas dar patirptų, tada jis gražiau pasiskirsto.
Aš puošiau jau atvėsusius.Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą