2014 m. vasario 24 d., pirmadienis

Apelsininis keksas

Purus, tiesiog tirpstantis burnoje keksas, labai skanus:) jį galima kepti su akoholyje išmirkytomis razinomis, o galima ir be jų
Reikės:
0,5 stiklinės razinų (nebūtina)
1 valg. š. konjako ar brendžio (nebūtina)
1 apelsinas
3 kiaušiniai
3/4 stilinės cukraus
0,5 stiklinės miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. vanilinio cukraus
1 valg. š. cukraus pudros

Jei kepsite su razinomis, jas užpilkite alkoholiu.
Visą apelsiną įdėti į puodą su vandeniu ir po užvirimo virti dar 5 minutes. Atvėsinti.
Kai atvės, supjaustyti į kelias dalis ir sutrinti blenderiu. Aš vieną kartą tryniau kartu su odele, o kitą kartą po to kai išviriau apelsiną, nulupau odą ir tada sutriniau. Antrą kartą man gavosi švelnesnio skonio keksas, o  kai triniau su odele, gavosi aštresnio skonio, su kartėliu. Taigi, siūlyčiau trinti be odelės.
Atidalinti trynius nuo baltymų.
Trynius ištrinti su cukrumi, supilti apelsino tyrę, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir per du kartus sudėti į tešlą.
Razinas nusausinti servetėle, sudėti į tešlą. Dar siūlyčiau jas apvolioti miltuose, kad nenuskęstų, kaip pas mane:)
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą
ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Užberti cukraus pudros.
Skanaus:)  



2 komentarai:

  1. Šiandien išbandžiau šį receptą. Pyragas gavosi labai purus ir minkštas, tik man smarkiai per saldus. Kitą kartą dėsiu gerokai mažiau cukraus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai,cukraus kiekis priklauso nuo skonio, man nurodyto kiekio pats tas.Tikiuosi,kad pas jus bus dar kitas kartas:) neskeksas tikrai skanus, sėkmės:)

      Panaikinti