2014 m. vasario 24 d., pirmadienis

Ricottos keksiukai su persikais


Labai skanūs ir gražūs keksiukai
Reikės:
250 g. ricottos (aš dariau pagal šį receptą)
3 kiaušiniai
50 g. sviesto
150 g. cukraus
200 g. miltų
pusės citrinos nutarkuotos žievelės
1,5 arb. š. kepimo miltelių

6 puselių konservuotų persikų (maža skardinė)

Ištirpinti svietą, atvėsinti.
Ricottą ištrinti su kiaušiniais ir cukrumi. Supilti kiek pravėsusį tirpintą sviestą, suberti nutarkuotą citrinos žievelę, išmaišyti.
Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, persijoti į tešlą, viską gerai išmaišyti.
Persikų puseles supjaustyti skiltelėmis (kiekvieną puselę - į 4-6 dalis).
Keksiukų kepimo formą iškloti popierėliais. Dėti po gerą šaukštą. Ant viršaus įspausti po 2-3 skilteles persikų.
Kepti iki  180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 20-30 minučių, priklausomai nuo orkaitės.
Šiek tiek atvėsusius užbarstyti cukraus pudra.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą