2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu



Labai skanus varškėčių variantas, visų pirma, jie kepami be riebalų-orkaitėje, antra – labai skanus padažas. Iš šio kiekio ingridientų varškėčių gaunasi gan daug, galima pabandyti pagaminti pusę porcijos. Nuotraukos nekokybiškos, prie progos pakeisiu, negalėjau šio recepto neįkelti,labai skanūs varškėčiai
Reikės:
0,5 kg. varškės
2 kiaušiniai
5 ½ valg. š. cukraus
170 g. miltų
¼ stiklinės grietinės
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. sodos
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
Padažui:
1 valg. š. aguonų
2 arb.š. sviesto
1 stiklinė grietinės
½ valg.š. cukraus
vanilės

Išmaišyti varškę su kiaušiniais, druska ir cukrumi.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir soda.
Po truputį berkite miltinę masę į varškės masę, užminkykite minkštą tešlą.
Iš tešlos padarykite dešrytę ir ją supjaustykite į 16 dalių.
Kiekvieną dalį apvolioti miltuose, susukti į burbuliuką, padėti ant skardos su kepimo popieriumi ir šiek tiek paspausti.
Kiekvieną varškėtį aptepti grietine.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Šiame etape iškepusius varškėčius jau galima valgyti, o galima padaryti dar skaniau.
Užpilti aguonas karštu vandeniu, palikti 10 minučių, po to perkošti.
Į atskirą puodą sudėti sviestą, grietinę, cukraus, ant mažos ugnies viską gerai išmaišyti, tik neužvirinkite.
Iškepusius varškėčius sudėti į kepimo formą, užpilti padažu ir dar įkišti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ne ilgiau kaip 4 minutėms.
SkanausJ

8 komentarai:

  1. Sveika.Reikia deti ir kepimo milteliu ir sodos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip, nesuklydote, reikia dėti ir sodos ir kepimo miltelių. Kai pabandžiau juos kepti orkaitėje, ant keptuvės nuo to laiko ir nekepu. Labi skanūs, minkšti ir neriebūs:) be to, nereikia stovėti prie keptuvės:)))

      Panaikinti
  2. Ash ishsikepiau,tai manishkiai vaikuchiai sake,kad jiem virti skanesni,o man pachiai rai nerealus...ypach padazas,tik neturejau aguonu tai shaldytu brashkiu idejau...labai geras Jusu tinklapis,aciu uz recepta,jau nusiziurejau dar kelis... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek reikia miltų padažui?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip tai nereikia, juk rasete:
    Į atskirą puodą sudėti sviestą, grietinę, miltus, cukraus, ant mažos ugnies viską gerai išmaišyti, tik neužvirinkite.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atsiprašau, miltų ten nereikia į padažą, suklydau

    AtsakytiPanaikinti