Labai
skanus varškėčių variantas, visų pirma, jie kepami be riebalų-orkaitėje, antra
– labai skanus padažas.
Iš šio kiekio ingridientų varškėčių gaunasi gan daug, galima pabandyti
pagaminti pusę porcijos. Nuotraukos nekokybiškos, prie progos pakeisiu, negalėjau šio recepto neįkelti,labai skanūs varškėčiai
Reikės:
0,5
kg. varškės
2
kiaušiniai
5
½ valg. š. cukraus
170
g. miltų
¼
stiklinės grietinės
1
arb.š. kepimo miltelių
½
arb.š. sodos
žiupsnelis
druskos
žiupsnelis
vanilinio cukraus
Padažui:
1
valg. š. aguonų
2
arb.š. sviesto
1
stiklinė grietinės
½
valg.š. cukraus
vanilės
Išmaišyti
varškę su kiaušiniais, druska ir cukrumi.
Miltus
išmaišyti su kepimo milteliais ir soda.
Po
truputį berkite miltinę masę į varškės masę, užminkykite minkštą tešlą.
Iš
tešlos padarykite dešrytę ir ją supjaustykite į 16 dalių.
Kiekvieną
dalį apvolioti miltuose, susukti į burbuliuką, padėti ant skardos su kepimo
popieriumi ir šiek tiek paspausti.
Kiekvieną
varškėtį aptepti grietine.
Kepti
iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Šiame
etape iškepusius varškėčius jau galima valgyti, o galima padaryti dar skaniau.
Užpilti
aguonas karštu vandeniu, palikti 10 minučių, po to perkošti.
Į
atskirą puodą sudėti sviestą, grietinę, cukraus, ant mažos ugnies viską
gerai išmaišyti, tik neužvirinkite.
Iškepusius
varškėčius sudėti į kepimo formą, užpilti padažu ir dar įkišti į įkaitintą iki
180 laipsnių orkaitę ne ilgiau kaip 4 minutėms.
SkanausJ
Sveika.Reikia deti ir kepimo milteliu ir sodos?
AtsakytiPanaikintiTikrai taip, nesuklydote, reikia dėti ir sodos ir kepimo miltelių. Kai pabandžiau juos kepti orkaitėje, ant keptuvės nuo to laiko ir nekepu. Labi skanūs, minkšti ir neriebūs:) be to, nereikia stovėti prie keptuvės:)))
PanaikintiAsh ishsikepiau,tai manishkiai vaikuchiai sake,kad jiem virti skanesni,o man pachiai rai nerealus...ypach padazas,tik neturejau aguonu tai shaldytu brashkiu idejau...labai geras Jusu tinklapis,aciu uz recepta,jau nusiziurejau dar kelis... :)
AtsakytiPanaikintiPrašom išbandyti ir pasidalinti savo nuomone:)
PanaikintiKiek reikia miltų padažui?
AtsakytiPanaikintiMiltų padažui nereikia
PanaikintiKaip tai nereikia, juk rasete:
AtsakytiPanaikintiĮ atskirą puodą sudėti sviestą, grietinę, miltus, cukraus, ant mažos ugnies viską gerai išmaišyti, tik neužvirinkite.
Atsiprašau, miltų ten nereikia į padažą, suklydau
AtsakytiPanaikinti