2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

Suktas batonas

Siūlau išsikepti skanų batoną tuo, kad tešla darosi labai greitai, ji paliekama 10-12 val., o ryte greitai galima išsikepti skanų ir kvapnų batoną, kuris suvalgomas momentaliai:)
Reikės:
500 g. miltų
300 ml vandens
4 g sausų arba 10 g. šviežių mielių
1,5 arb.š. druskos
žiūpsnelis cukraus

Mieles ištirpinti vandenyje, sudėti likusius produktus ir užminkyti ne labai minkštą tešlą, minkyti apie 10 minučių.
Tešlą sudėti į miltais pabarstytą didelį indą, uždėti maistinę plėvelę arba maišiuką, kad tešla nedžiūtų ir palikti šaldytuve 10-12 valandų.
Labai patogu padaryti tešlą vakare, o kepti ryte, ypač savaitgaliais:)
Po 10-12 valandų įkaitinti iki 250 laipsnių orkaitę, apačioje padėti skardą su vandenių, kad susidarytų garai.
Paberti ant stalo miltų ir padėti tešlą, jos neminkyti, kad neišeitų oras.
Tešlą aštriu peiliu perpjauti į 3 ilgas dalis, galima truputį užberti miltų, kiekvieną tešlos gabalą ištempti ir susukti.Sudėti ant kepimo popieriumi užklotos skardos.
Iškarto dedame skardą į įkaitintą orkaitę, atsargiai, daug garų:)
Kepti15 minučių 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to temperatūrą sumažinti iki 200 laipsnių ir kepti dar 10-15 minučių, priklauso nuo orkaitės.
Galima atvėsinti ant grotelių,aš, kol jie dar truputį šilti, sudedu į maišiuką, jei jų lieka:)
Štai galima ir pusryčiauti:) Skanaus


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą