2013 m. rugsėjo 12 d., ketvirtadienis

Apverstas slyvų pyragas

Įdomus ir tikrai labai skanus pyragas, verta paragauti, slyvos gaunasi karamelizuotos:) visiems rekomenduoju paragauti
Reikės: forma 28 cm
2 kiaušiniai
70 ml. pieno
100 g. cukraus
100 g. sviesto
150 g. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
Įdarui:
400 g. slyvų
75 g. cukraus

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi.
Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišyti.
Įpilti pieno, įmaišyti, suberti su kepimo milteliais persijotus miltus, gerai išmaišyti.
Slyvas nuplauti, išdžiovinti, perpjauti pusiau, išimti kaulus.
Ant keptuves plonu sluoksniu suberti cukrų, ant vidutinės ugnies kaitinti cukrų, kol paruduos, nemaišyti.
Po to, kai paruduos, atsargiai išmaišyti, nuimti nuo ugnies, neperlaikykite.
Supilti karamelę į kepimo formą, tik labai greitai, nes ji greitai stingsta.
Ant karamelės sudėti slyvas, perpjauta dalimi į apačią,
supilti ant slyvų tešlą, išlyginti ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-36 minutes.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės, palikti jį 5 minutėms kambario temperatūroje,
po to apversti jį ant lėkštės, pridėjus lėkštę prie formos viršaus.

Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą