2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Tinginio Napoleonas

Gan greitas ir labai skanus tortas. Kremas neriebus ir ne persladus. Man jis labai patiko:)
Reikės:
1 pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos
500 ml pieno
4kiaušiniai
120 g. cukraus
2 valg. š. miltų
1-2 arb. š. vanilinio cukraus
dar galima įdėti tarkuotos citrinos žievelės, bet aš nedėjau

Aš pirmiausia pagaminau kremą, nes jis turi atvėsti.
Užvirinti pieną.
Kitame puode išplakame kiaušinius su cukrumi ir vanile. Persijojame į šią masę miltus ir išplakame, kad neliktų gumuliukų.
Į kiaušinių masę supilame karštą pieną, intensyviai maišant.
Puodą pastatome ant mažos ugnies ir maišome, kol masė sutirštės, tik nepalikite be priežiūros, maišykite, masė neturi užvirti.Štai tokios konsistencijos turi gautis kremas.
Kremą atvėsiname.
Nepilnai atšildyti tešlą, iškočioti ją norimos formos ir dydžio, aš turėjau atskirais gabaliukais, berods 6 buvo, juos iškočiojau nedaug į plotį ir daugiau į ilgį, kočioti plonai.Iškočiotą lakštą perpjoviau per pusę, kad nebūtų labai ilgas, sudėjau ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, subadžiau šakute ir kepiau 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 5-8 minutes.
Sudedame visus atvėsusius lakštus ir apipjaustome iš visų pusių, kad maždaug vienodai būtų visos pusės.
Pertepame lakštus kremu, prispausdami stipriau kiekvieną lakštą, nereikia bijoti, kad jie patrupės, kai tortas nusistovės, to tikrai nesijaus.
Visą tortą aptepti kremu
ir užbarstyti sutrintas arba sumaltas atraižas. Palikti tortą per naktį.
O kitą dieną mmmmmmm.... kaip skanu:)

6 komentarai:

  1. Seniai jau lankiausi tavo bloge :) Keksą su obuoliais kepu iki šiol, dabar eilė šitam atėjo, turėtų būti skanu :) Šiandien kepsiu :)
    P.S. Nuodėmė, kad savo receptais nesidalini tarnybiniame intranete ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei būtų sukurtas toks skyrelis, su mielu noru pasidalinčiau:) be to, bendradarbės yra išragavusios jau daug mano kepinių:) Šis Napoleonas man nerealus ir greitas, niam niam,pasidalink, ar patiko skonis:)

      Panaikinti
  2. Išbandžiau šį Napoleono pyragą. Tikrai super. Ačiū, kad daliniesi . Labai skanus

    AtsakytiPanaikinti