2012 m. lapkričio 30 d., penktadienis

Medaus irisiukai

Irisiukus galima pasigaminti ir namuose:)
Reikės:
150 g. cukraus
60 g. medaus
60 g. minkšto sviesto
125 ml riebios grietinėles ar grietinės

Jei medaus nemėgstate, vietoje jo galite dėti cukrų, tik pat gramų.
Kartu su sviestu galima dėti ištirpinto šokolado 50 g., tokiu atveju gausis šokoladiniai irisai.
Medų ir cukrų sumaišome puode ir pastatome ant nedidelės ugnies, maišome kol užvirs, kai užvirs pavirti, kol masė pasidarys gintarinės spalvos, tai užtrunka apie 5-7 minutes.
Dalimis dedame sviestą, maišome, pilame po truputį karštą grietinėlę arba grietinę, pilti atsargiai, nes masė putoja.
Verdame pastoviai maišant iki reikiamos konsistencijos, konsistenciją tikrinti užlašinus kelis lašiukus ant lėkštės, jei jau stingsta, galima išjungti ugnį.
Visą šią masę sukrėsti į kokią nors formą, išklotą kepimo popieriumi, kurie labai gerai suteptas sviestu, kitaip negalėsite nuimti irisų nuo popieriaus.
Aš dar kelis supyliau į formas nuo advento kalendoriaus, taip pat suteptas sviestu, gavosi, super.
Palikti stingti, bet ne iki galo, kai jau pastings masė, supjaustyti peiliu kvadratukais ir palikti stingti iki galo.
Aš dar kelis įvyniojau į popierių, pagamintą iš kepimo rankovės:)
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą