2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Šnicelis iš kepenų

Kepenis paniruotėje gaunasi labai švelnios ir pikantiškos
Reikės:
400-500 g. vištienos kepenų
5 kiaušiniai
5 valg. š. pomidorų padažo
miltai
džiuvėsėliai
aliejus kepimui
druska, prieskoniai pagal skonį, aš naudojau kalakutienos prieskonius

Nuo kepenų nupjauti maišelius su tulžimi, kitaip bus kartu, perpjauti kepenis į 2 dalis.
Kiaušinius išplakti su prieskoniais, druska ir pomidorų padažu.
Kiekvieną gabaliuką apvolioti miltuose su druska,
po to plakinyje,
po to džiuvėsėliuose.
Su dėti į keptuve su įkaitintu aliejumi ir apkepti iš vienos pusės,
apversti ir sumažinus ugnį pabaigti kepti po dangčiu.
Iškepusius šnicelius trumpam padėti ant popierinės servetėlės aliejaus likučiams nuvarvinti.
Valgyti su garnyru ir daržovėmis pagal skonį.
Galima naudoti ir kiaulienos kepenis, bet prieš tai jas reikia pamirkyti vandenyje ar piene, supjaustyti maždaug 1 cm storio gabaliukais ir toliau jau viskas kaip su vištienos kepenimis.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą