2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Pyragas su persikais ir šokoladu

Švelnaus skonio, ne per saldus ir gan greitai pagaminamas pyragas:)
Tešlai reikės:
100 g. sviesto
175 g. miltų
1 trynys
2 valg. š. cukraus
žiūpsnelis druskos 
 Įdarui reikės:
100 g. juodojo šokolado
6 puselės konservuotų persikų
2 valg. š. rudojo cukraus
Kremui reikės:
150 ml grietinėlės 35 proc. (galima pakeisti 150 g. riebios grietinės+1 arb.š. krakmolo)
1 kiaušinis
1 trynys

Tešlos paruošimas:
Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais ir ištrinti su tryniu, druska ir cukrumi, aš tryniau tiesiog ranka.
Įpilti 1 valg. š. šalto vandens, suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
Tešlą pirštais paskirstyti ant kepimo formos, formuojant neaukštus bortelius, subadyti šakute ir palikti šaldytuve 15 min.
Šokoladą sutarkuoti burokine tarką, užberti ant tešlos.
Supjaustyti plonai persikų puseles ir sudėti ant šokolado.
Išplakti šakute grietinėlę (arba grietinę su krakmolu) su kiaušiniais ir užpilti ant persikų.
Kepti pyragą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, po to užberti rudąjį cukrų ir kepti dar 20 minučių sumažinus iki 180 laipsnių.
Skanaus:)
Pjūvio nuotraukos neturiu, nes kepiau į svečius, pyragas buvo momentaliai sunaikintas:)

1 komentaras: