2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Morkos korejietiškai

Šios morkos tinka ir į kitas mišraines kaip sudedamasis komponentas
Reikės:
500 g. morkų
1 arb.š. druskos be kaupo
1 valg. š. cukraus, jei morkos saldesnės, užteks ir 0,5 šaukšto
2 valg. š. obuolių acto
3 skiltelės česnako
50 ml. aliejaus
1 svogūno
po 0,5 arb. š. kalendros maltos, juodųjų maltų pipirų, raudonosios paprikos

Morkas sutarkuoti korejietiškoms morkoms skirta tarka, jei tokios nėra, supjaustyti plonomis juostelėmis, užberti druskos, atsargiai ranka išmaišyti, palikti 1-2 valandoms.
Praėjus nurodytam laikui, nupilti atsiradusį vandenį, galima šiek tiek nusunkti morkas.
Į morkas sudėti cukrų, išspaustą česnaką, actą, prieskonius, išmaišyti.
Į įkaitintą keptuvę supilti aliejų, įkaitinti, pakepinti supjaustytus svogūnus, kol jie parus, tuomet karštu aliejumi užpilti morkas, gerai išmaišyti, svogūnų nedėti į morkas, jie pakepinami tik aliejaus pagardinimui.
Palikti 2-3 valandoms pastovėti morkytes ir skaniai valgyti:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą