2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Žuvies šniceliai su vafline plūtele

Žuvies šniceliai meniu paįvairinimui. Žuvis tinka bet kokia
Reikės:
2-3 vaflių lakštai
500 g. žuvies filė
100 g. šviežios šoninės ar lašinukų
3 kiaušiniai
2 valg. š. grietinės
4 valg. š. pieno
2 valg. š. miltų
1-2 svogūnai
druska, malti juodieji pipirai, aliejus kepimui

Žuvį, svogūnus ir lašinukus supjaustyti gabaliukais ir sumalti mėsmale ar blenderiu, įmušti kiaušinį, sudėti grietinę, prieskonius ir gerai išmaišyti.
Gautą faršą užtepti ant vaflių tolygiu sluoksniu ir palikti 10 minučių.
Tuo metu likusius kiaušinius išplakti su pienu ir miltais.
Vaflių lakštus perlenkti per pusę sutepta puse į vidų arba sudėti vieną su kitų sutepta puse į vidų, aštriu peiliu supjaustyti porcijiniais gabaliukais.
Įmerkti kiekvieną gabaliuką į plakinį ir sudėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Apkepti iš vienos pusės, apversti ir toliau kepti uždengus dangčiu, taip kepant, šniceliai suminkštėja.
Valgyti šiltus su daržovėmis ir mėgstamu padažu, labai tinka tar-tar padažas:)
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą