2013 m. kovo 26 d., antradienis

Aštri kiaulienos šoninė saldžiarūgščiame padaže

Paskutiniu metu kažkaip užsikabinau ant kiniško maisto, gal todėl, kad skonis visai kitoks ir prieskonis įdomus, bet man patiko:) todėl dalinuosi beje, nereikia bijoti šių visų prieskonių, kai jie kartu ir jų  ne per daug, gaunasi labai neblogas skonis:)
Reikės (maždaug 4-5 pocijoms):
1 kg šoninės, geriau kad būtų daugiau liesumo
1 pagaliukas cinamono
3-4 žvaigždanyžiai (jų yra pirkti prie sveriamų prieskonių)
3-4 džiovinti čili pipirai, galima naudoti ir šviežų,bet mažiau dėti
nedidelis gabaliukas imbiero (2 valg. š. smulkinto, aš tarkuoju)
2 valg.š. sojos padažo
2 valg.š. obuolių acto
2 valg. š. balto arba rudojo cukraus

Šoninę pjaustome nedideliais, maždaug vieno kąsnio gabaliukais, oda nupjauti.
Puode ant didelės ugnies pašildome 2 valg.š. aliejaus, apkepti karštame aliejuje šoninę  iš abiejų pusių po 2-3 minutes, galima apkepti ir keptuvėje.
Kai bus apkepta visa šoninė, jei kepėte ant keptuvės, su visais riebalais sudėti į puodą, imbierą, cinamoną, žvaigždanyžius ir pjaustytus čiliukus, kepame viską ant nedidelės ugnies kokią 1 minutę.

Įpilame į puodą tiek vandens, kad ji beveik uždengtų visą mėsą,
kaitiname ant didelės ugnies, kol užvirs, kai užvirs, ugnį sumažinti iki minimumo ir troškinti po dangčiu, kol šoninė suminkštės, apie 30-40 minučių.
Indelyje sumaišyti sojos padažą, actą ir cukrų.
Ištroškintą krūtinėlę išimti kiaurasamčiu ant lėkštės.
Į likusį nuo šoninės buljoną supilame visą sojos mišinį, padidiname ugnį ir maišant verdame, kol skysčio pasidarys perpus mažiau.
Kai skysčio kiekis sumažės, sudedame šoninės gabaliukus ir maišant verdame dar 2-3 minutes.
Padažas turi tirštai aptraukti mėsos gabaliukus.
Valgyti su ryžiais, labai skaniai su ryžiais su česnaku ir sezamo sėklomis:)
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą