2013 m. kovo 19 d., antradienis

Duona skrudinimui

Kažkuo primena močiūtės bulkas, jei ėdėti dar razinų ir daugiau cukraus, taip ir bus, o šiaip tai ši duona skrudinimui tai pats tas, nors mano merginos ją ir vieną valgo:)
Reikės:
500 gr. miltų
7 g. sausų mielių
1 arb.š. druskos
80 ml. šilto vandens
230 ml.šilto pieno
3 valg.š. cukraus
2 valg.š. tirpinto sviesto
Dubenyje sumaišyti pieną, vandenį, cukrų, tirpintą sviestą ir mieles, gerai išmaišyti ir palaikyti, kol mielės ištirps ir pradės putoti. Tuomet supilti šį mišinį į miltus, sumaišytus su druska ir maišyti, kol tešla taps tąsi ir elastinga. Paviršių pabarstyti miltais, išversti ant jo tešlą, ir pridedant po truputį miltų minkyti apie 5 min. Tešla turi beveik nelipti prie rankų, bet būti labai minkšta. Uždengti ir kildinti šiltai, kol padvigubės.
Pakilusią tešlą dar kartą paminkyti apie 5 min. ant miltais pabarstyto paviršiaus. Jei tešla bus vis dar lipni, minkydami pasitepti rankas aliejumi, kad nereikėtų į tešlą berti miltų. Dėti tešlą į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi,
ir dar kartą kildinti, kol padvigubės.
Pakilusią duoną aptepti tirpintu sviestu ir kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
Iškepusią duoną visiškai atvėsinti ant grotelių.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą