2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Bandelės su obuoliais

Purios, minkštos ir labai skanios bandelės:)
Tešlai reikės:
gaunasi maždaug 13-14 bandelių

290 g miltų 
5 g.sausų mielių
45 g. cukraus
35 g. sviesto
150 ml. vandens arba pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
žiūpsnelis druskos

Įdarui reikės:
3 obuoliai
6 arb.š. cukraus
15 g sviesto
cinamono (pagal skonį)
Aptepimui: kiaušinio trynys ir šlakelis pieno  ar vandens.
Glajui: citrinos sultys su cukraus pudra, migdolo drožlių (nebūtinai).


Ištirpinti sviestą, supilti pieną ar vandenį ir truputį pašildyti, kad masė būtų tik šilta.
Persijotus miltus, cukrų, mieles, vanilinį cukrų, druską suberti į dubenį, supilti šiltą pieną ar vandenį su sviestu ir užminkyti tešlą. Minkyti tešlą, kol nebepils prie rankų ir suformuoti kamuoliuką, padėti jį šiltai, uždengti rankšluosčiu ir palikti, kad dvigubai pakiltų, tai užtrunka maždaug 1 valandą.
Tuo metu įdarui skirtus obuolius nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais.
Į nedidelį puodą sudėti obuolius, cukrų, cinamoną, išmaišyti ir sudėti sviestą. 
Viską maišant pakaitinti apie 10 minučių, po to nuimti nuo ugnies ir atvėsinti.
Kai tešla pakyla,
ant stalo užberti miltų, sudėti tešlą, plonai iškočioti ir formuoti bandeles.
Galima išspausti apskritimus, dėti įdarą ir suformuoti čebureko formos bandeles, galima išpjauti keturkampius, per vidurį dėti įdaro  ir suformuoti skareles, suspaudžiant visus keturis kampus viršuje, galima formuoti ragelius, išspaudžiant trikampius, formuokite kokias tik norite bandeles pagal savo norus. 
Sudėti bandeles ant kepimo popieriaus, vėl uždengti rankšluosčiu ir palikti 30 minučių.
Aptepti trynio plakiniu, užbarstyti migdolų drožlių ir kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Dar šiltas aptepti glajumi arba tiesiog apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą