2013 m. kovo 26 d., antradienis

Grietinėlės keksiukai

Labai purūs, tiesiog vatiniai keksiukai, jeigu kepti vienoje formoje, gausi puikus pyragas:) Kadangi aš turėjau tik 250 g. grietinėlės, skliaustuose rašysiu, kiek ir ko aš dėjau, man gavosi 21 keksiukas iš šio kiekio
Reikės:
350 g. (250) grietinėlės ne mažiau 30%
4 (3) nedidelių kiaušinių, jei naminiai, užteks 3 vnt.
200 g. (150) cukraus
225 g. (170) miltų
2 arb.š. (1) kepimo miltelių
žiūpsnelio druskos
2 arb.š. (1) vanilinio cukraus
Dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 
Kitame inde išplakti grietinėlę iki švelnių putų, tik neperplakite, kai jau jos pradės laikyti formą, nustokite plakti.
Į kiaušinių masę sudėti grietinėlę ir dar plakti apie 30 sekundžių.
Sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius atsargiai įmaišyti į kiaušinių/ grietinėlės masę. 
Sudėti tešlą į kepimo formeles ir kepti apie 15-20 minučių iki iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos iki sauso pagaliuko (tikrinti mediniu pagaliuku, įkišus ir ištraukus pagaliukas turi likti sausas).
Ant iškepusių keksiukų užberti cukraus pudros ar uždėti plaktos grietinėlės ir mėgautis puriais ir skaniais ir puriais keksiukais:)
Jei norite kepti visą pyragą, kepimo formą sutepti sviestu ir kepti apie 30 minučių.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą