2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Pusiau ruginės bandelės su kmynais

Kadangi jau pabodo duona su avižiniais dribsniais, nes ją valgome jau apie metus,sakyti, išbandžiau šias bandeles ir galiu drąsiai sakyti, jos puikios, puikiai tinka vietoje duonos, o ir su arbata labai gerai sueina:) laba šauniai tinka bandelės tinka ir sumuštiniams, perpjovus jas kaip hamburgerines bandeles:)
Reikės:
stiklinė 200 ml.
3 stiklinės ruginių miltų
3 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės vandens
2 valg.š. avižinių dribsnių
3 valg. š. cukraus
1 valg.š. kakavos
2 valg. š. kmynų
10 g. sausų mielių
50 g. sviesto
20 g. druskos

Dubenyje išmaišyti visus sausus komponentus: miltus, dribsnius, kakavą, druską, kmynus, mieles.
Į karštą vandenį sudėti cukrų, sviesta, išmaišyti, kol ištirps sviestas.
Sausame mišinyje padaryti duobute ir supilti skystą mišinį.
Sukamaisiais judesiais užminkyti tešlą.
Tešlą padėti į aliejumi suteptą indą ir palikti uždengus ranšluosčiu indą šiltoje vietoje 3 valandoms, per tas 3 valandas tešlą reikia 2 kartus išminkyti.
Pakilusią tešlą padalinti  14-16 dalių.
Sukamaisiais judesiais suformuoti  bandeles,
sudėti ant kepimo popieriaus, per vidurį įpjauti peiliu, sutepti bandeles vandeniu ir užberti sezamo sėklų.
Uždengti bandeles rankšluosčiu ir palikti 30 minučių.
Kepti iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje garuose 10 minučių.
Ir dar 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusias bandeles uždengti rankšluosčiu, kol dar truputį šiltos, sudėti į polietileninį maišelį, tuomet jos lieka minkštos.
Žinoma, galima valgyti ir karštas.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą