2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Kapoti kotletukai (naminis greitas maistas)

Vienas iš kotletų paruošimo variantas, šiuos kotletus galima užšaldyti ir bet kada išėmus iš šaldiklio išsikepti:)
Reikės:
300 g. kapotos kiaulienos (aš naudojau kotletinį faršą, jis gan stambus)
300 g. vištienos krūtinėlės kapotos
1 kiaušinis
2 valg. š. krakmolo
1 svogūnas
druska, juodieji pipirai pagal skonį
petražolės (smulkiai supjaustyti)
maistinė plėvelė
Kepimui:
kiaušinis
miltai
džiūvėsėliai

Mėsą peiliu sukapoti mažais gabaliukais.
Blenderiu sumalti svogūną arba sutarkuoti burokine tarka.
Išmaišyti mėsą su svogūnais, kiaušiniu, krakmolu ir prieskoniais.
Ant pjaustymo lentos padėti maistinę plėvelę, ant jos sudėti mėsą ir suformuoti iš jos dešrą, susikti į plėvelę ir kartu su pjaustymo lentą padėti į šaldiklį.
Kai mėsa sušals, lentelę galima išimti, o mėsą palikti šaldiklyje, kol užsinorėsite išsikepti kotletukus.
Kai jau nuspręsite išsikepti kotletukų, išimkite visą gabalą mėsos iš šaldiklio, aštriu peiliu atsipjaukyte maždaug 2cm. storio gabaliukus,
apvoliokite miltuose, kaišinio plakinyje, o po to džiuvėsėliuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus ant nedielės ugnies.
Likusią mėsą vėl susukite plėvele ir palikite šaldiklyje kitam kartui.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą