2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Grietininiai sausainiai

Švelnaus skonio minkšti sausainiukai iš grietininės tešlos:)
Reikės:
100 g. minkšto sviesto
200 g. grietinės
5 valg. š. cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
maždaug 3 stiklinės miltų
1 kiaušinis

Kiaušinį su cukrumi ir vanile išplakti mikseriu, po to sudėtį supjaustytą minkštą sviestą ir dar plakti mikseriu iki vientisos masės.
Po to sudėti grietinę, išmaišyti ir suberti miltus su kepimo milteliais, užminkyti tešlą. Tešla turi vos lipti prie rankų.
Palikti tešlą su indu šaldytuve apie 15-20 minučių.
Išėmus iš šaldytuvo iškočioti ant stalo paberto miltais, kočioti maždaug 1 cm storio, tuomet sausainiai bus storesni ir minkštesni. Galima paragauti gabaliuką tešlos, jei cukraus mažoka, užberti jo ant tešlos ir kočielų kočiojant prispausti prie tešlos.
Išpjauti reikiamos formos sausainius ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir mėgautis minkštučiais sausainikais.
Skanaus:)
Iš šio kiekio ingridientų man gavosi beveik 2 skardos sausainiukų:)

6 komentarai:

  1. Sveiki , Dekui uz receptuka ! Ryt butinai isbandydiu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvo labai skanus! Ypac vaikams labai patiko :), grizau prie recepto nes db darau is trigubos normos ....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho,tikrai Jums patiko:)labai smagu.Siulau isragauti ir kitu receptuku, visada laukiu kritikosir komentaru:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, geras receptas nebe pirmo šviežumo grietinės likučiams neleist veltui pražūt ☺ Tik man patinka traškesni, tad kočioju ploniau.

    AtsakytiPanaikinti