2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Naminiai kebabai su vištiena

Kartą pabandžius, negali sustot:) Šiandien namuose pagaminau ir nepasigailėjau, skanus greitas maistas neišeinant iš namų:) Daržoves keiskite pagal savo skonį ir nuožiūrą
Reikės (3 vidutinio dydžio kebabams):
3 vidutinių lavašų
1/2 -1 vnt. vištienos krųtinėlės
apie 200 g. kopūsto
1/2 ilgavaisio agurko
1/2 pomidoro
1/3 svogūno, pas mane raudonas
druskos
cukraus
acto
Padažui reikės:
majonezo
1 mažo indelio natūralaus jogurto
3 skiltelių česnako
krapų
jei patinka, galima įdėti kokį šaukštelį pomidorų padažo

Krūtinėlę perpjauti pusiau išilgai, užberti druskos, prieskoniu ir kepti grilyje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Galima kepti ir keptuvėje.
Kol kepa krūtinėlė, smulkiai supjaustyti kopūstą (aš naudojau jau šiųmetinį, labai žalias ir šviežias), pomidorą supjaustyti nedideliais gabaliukais, agurką, juostelėmis, svogūną plonais pusžiedžiais ir tuos pusžiedžius dar perpus, užberti porą žiūpsnelių druskos, cukraus, šlakelį acto (aš naudojau obuolių actą), viską išmaišyti ranka.
Jogurtą supilti į gilią lėkštę, įpilti majonezo pagal skonį, sutarkuoti arba išspausti česnako skilteles, smulkiai supjaustyti krapus, viską gerai išmaišyti.
Iškepusią mėsytę supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti ant lavašo vidurio, uždėti padažo, ant padažo daržovių, ant daržovių dar padažo,
suvynioti vokeliu
ir pakepti ant sausos keptuvės iš abiejų pusių.

Skanaus:)
Man labai patiko toks kebabas:) Nuotraukose pusė vieno kebabo, kita pusė jau buvo sunaikinta:)



3 komentarai: