2013 m. rugpjūtis 16 d., penktadienis

Tortas ,,Medaus švelnumas“

Drėgnas medaus biskvitų torčiukas, pagaminamas labai paprastai ir be galo skanus
Reikės:
2 stiklinės miltų
1-1,5 stiklinės cukraus tešlai ir apie 0,5 stiklinės kremui
2 stiklinės kefyro
2 valg. š. medaus
2 kiaušiniai
2 arb.š. sodos
0,5 kg riebios grietinės
200 g. džiovintų slyvų
Citrinos rūgšties

Šokoladas papuošimui
Išmaišyti miltus, cukrų, kefyrą
Sudedame kiaušinius, sodą, dedame skystą (jei yra tik kietas, pašildyti truputį ant ugnies), medų,
viską gerai išmaišyti
Tešlą padalinti į 2 dalis ir kepti apie 20 minučių iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
Kiekvieną iškepusį biskvitą truputį atvėsinti, perpjauti pusiau, pjausis sunkiai, nes biskvitai gan
drėgni. Jei susipjaustys kreivai, nieko tokio, kai susidės, nesimatys, turi gautis 4 biskvitai
Darome kremą:
Slyvas užpilti verdančiu vandeniu, palikti 10 minučių, išdžiovinti servetėlėmis, supjaustyti
Išmaišyti grietinę su cukrumi, įberti truputį citrinos rūgšties, išmaišyti, ragaukite, darykite pagal
savo skonį
Kiekvieną biskvitą sutepti kremu, sudėti supjaustytas slyvas
Viršutinį biskvitą taip pat sutepti likusiu kremu
Papuošimui galiama užberti tarkuoto šokolado
Valgyti galima jau po kelių valandų, bet geriausiai palikti nakčia
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą