2013 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Kefyrinis pyragas su raudonaisiais serbentais

Labai lengvas ir purus kefyrinės tešlos pyragas su raudonaisiais serbentais, tiktų ir slyvos
Reikės:
2,5 st. miltų
1 st. cukraus
1 st. kefyro
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
0,5 st. aliejaus
1,5 a.š. kepimo miltelių

raudonieji serbentai (pas mane litro) arba slyvos
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, plakti kelias minutes, kol pasidarys puri masė, supilti aliejų, vanilę, kefyrą, vėl gerai išplakti 2 minutes.
Persijoti miltus su kepimo milteliais, suberti į kefyrinę masę ir atsargiais išmaišyti.
Skardą iškloti kepimo popieriumi su sienelėmis, supilti tešlą, ant viršaus sudėti uogas, užberti cukraus.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Iškepusį truputį atvėsinti, užberti cukraus pudros.
Tešla gaunasi labai puri, o pats pyragas su rūgštele.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą