2013 m. birželio 4 d., antradienis

Varškės pyragas su persikais


Puikus varškės ir vaisių derinys, su lengvu citrusiniu skoniu:) vaisius galima naudoti pagal savo skonį
Tešlai reikės:
2 kiaušiniai
200 g. cukraus
1,5 arb.š. kepimo miltelių
120 g. sviesto kambario temperatūros
400 g. miltų
Viršutiniam sluoksniui reikės:
500 g. varškės
50 g. krakmolo
tarkuota žievelė nuo pusės apelsino (tarkuoti tik viršutinį oranžinį žievelės sluoksnį balto netarkuoti)
3 valg. š. cukraus
1 valg. š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
1 didelis indelis konservuotų persikų

Tešla:
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti minkštą ištrintą kambario temperatūros sviestą ir išmaišyti.
Išmaišyti miltus su kiaušinių mase, greitai užminkyti tešlą, sudėti į maišiuką ir palikti 30 minučių šaldytuve.
Viršutinis sluoksnis:
Persikų puseles išimti iš sirupo, sudėti ant servetėlės, kad padžiūtų.
Išmaišyti kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, tarkuotą žievelę, krakmolą.
Į kepimo formą su išimamu dugnu (skersmuo 24-26 cm), iškloti 2/3 tešlos, pirštais suformuoti dugną ir sieneles, sudėti varškės masę,
į varškės masę dedame persikų puseles nupjauta puse į apačią ir truputį jas įspaudžiame.
Likusią tešlą išmaišome su 2-3 valg. šaukštais miltų, kol gausis trupiniai, sudėti trupinius ant varškės su persikais. Trupinius galite palikti didesnius, bus skaniau.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 -50 minučių, priklausomai nuo orkaitės laikas gali keistis.
Patarimai:
Kad varškės pyragas po iškepimo nesukristų,maždaug10 minučių iki kepimo pabaigos, mediniu pagaliuku ar krapštuku keliuose vietose pabadykite.
Po to, kai pyragas iškepa, 10-15 minučių palikti jį orkaitėje atvėsti.
Kai pyragą išimsite iš orkaitės, užberti cukraus pudros ir mėgautis puikiu skoniu:)))
Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą