Kadangi dabar lauko kepinių sezonas, siūlau dar vieną receptuką ant žarijų. Labai skanus makedonietiškos virtuvės patiekalas. Be to, kepamas lauke ant žarijų, geras variantas, kai nusibosta šašlykai:)
Reikės:
800 g. faršo
200 g. kietesnio sūrio (aš dariau su Žvaigždute, tiko)
1-1,5 stiklinės gazuoto mineralinio vandens
2 valg. š aliejaus
druska, prieskoniai pagal skonį
Sūrį supjaustyti nedideliais kubeliais.
Faršą lengvai pasūdyti, sudėti prieskonius, supilti aliejų.
Maišyti faršą ir dalimis pilti mineralinį vandenį, maišyti, kol neliks mineralinio.
Porcijomis sudėti į faršą sūrio kubelius, įberti dar druskos, jei trūksta.
Iš gautos masės formuoti papločius nedidesniu nei 15 cm diametru, apie 5-7 milimetrus storio.
Gautus papločius dėti tarp grotelių ir kepti ant žarijų.
Kepti apie 5-10 minučių iš kiekvienos pusės.
Patiekti su daržovėmis, marinuotais svogūnais (ant svogūnų užpurkšti kelis lašus acto, užberti truputį druskos ir juodųjų pipirų) ir pomidorų padažu.
Skanaus:)
Reikės:
800 g. faršo
200 g. kietesnio sūrio (aš dariau su Žvaigždute, tiko)
1-1,5 stiklinės gazuoto mineralinio vandens
2 valg. š aliejaus
druska, prieskoniai pagal skonį
Sūrį supjaustyti nedideliais kubeliais.
Faršą lengvai pasūdyti, sudėti prieskonius, supilti aliejų.
Maišyti faršą ir dalimis pilti mineralinį vandenį, maišyti, kol neliks mineralinio.
Porcijomis sudėti į faršą sūrio kubelius, įberti dar druskos, jei trūksta.
Iš gautos masės formuoti papločius nedidesniu nei 15 cm diametru, apie 5-7 milimetrus storio.
Gautus papločius dėti tarp grotelių ir kepti ant žarijų.
Kepti apie 5-10 minučių iš kiekvienos pusės.
Patiekti su daržovėmis, marinuotais svogūnais (ant svogūnų užpurkšti kelis lašus acto, užberti truputį druskos ir juodųjų pipirų) ir pomidorų padažu.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą