2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Pleskavica

Kadangi dabar lauko kepinių sezonas, siūlau dar vieną receptuką ant žarijų. Labai skanus makedonietiškos virtuvės patiekalas. Be to, kepamas lauke ant žarijų, geras variantas, kai nusibosta šašlykai:)
Reikės:
800 g. faršo
200 g. kietesnio sūrio (aš dariau su Žvaigždute, tiko)
1-1,5 stiklinės gazuoto mineralinio vandens
2 valg. š aliejaus
druska, prieskoniai pagal skonį
Sūrį supjaustyti nedideliais kubeliais.
Faršą lengvai pasūdyti, sudėti prieskonius, supilti aliejų.
Maišyti faršą ir dalimis pilti mineralinį vandenį, maišyti, kol neliks mineralinio.
Porcijomis sudėti į faršą sūrio kubelius, įberti dar druskos, jei trūksta.
Iš gautos masės formuoti papločius nedidesniu nei 15 cm diametru, apie 5-7 milimetrus storio.
Gautus papločius dėti tarp grotelių ir kepti ant žarijų.
Kepti apie 5-10 minučių iš kiekvienos pusės.
Patiekti su daržovėmis, marinuotais svogūnais (ant svogūnų užpurkšti kelis lašus acto, užberti truputį druskos ir juodųjų pipirų) ir pomidorų padažu.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą