2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Lavašas

Pasigaminkite lavašą, su kuriuo galima padaryti daug įvairių užkandžių. 
Reikės:
1 stiklinės kefyro kambario temperatūros
1 valg. š aliejaus
1 arb.š. sodos
1 arb. š druskos
2,5 stiklinės miltų
Jei kefyras ką tik iš šaldytuvo, galima jį truputį pašildyti mikrobangėje iki kambario temperatūros, įberti sodos, druskos, supilti aliejų, persijotus miltus.
Išminkyti nelimpančią prie rankų tešla, jei lips, dar miltų įberti ir palikti šiltoje vietoje uždengus rankšluosčiu 30 munučių.
Po to tešlą padalinti į atskirus gabaliukus (pas mane jų gaunasi 10), kiekvieną jų kočioti ir dėti į įkaitintą sausą keptuvę be aliejaus ir apkelti iš abiejų pusių, kepa jis greitai, apie minutę viena pusė, neperlaikykite.
Iškepusį blyną truputį atvėsinti, o po to sudėti į maišelį, kad nesukietėtų.

Šis lavašas tinkamas ir traškučiams, ir kebebams,  ir buritams, ir dar daugeliui kitų užkandžių, kurių receptikus aš būtinai parašysiu:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą