2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Žemuogių pyragas

Siūlau pasigaminti švelnaus skonio pyragą, kurio įdarą pagal skonį galima keisti
Tešla:
tryniai-2 vnt.
cukrus- 1/2 stiklinės
miltai-1,5 stiklinės
margarinas arba sviestas- 125 g.
kepimo milteliai-1 arb. š.
Įdaras:
žemuogės-400 g.
cukrus pagal skonį
Bezė:
baltymai-2 vnt.
cukraus pudra - 1/2 st.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir tryniais.
Įberti kepimo miltelius, miltus, išminkyti tešlą.
Į apvalią kepimo formą sudėti tešlą, spaudžiant pirštais prie dugno taip, kad šonuose gautųsi borteliai.
Formą pastatyti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15-20 min., o po to išimti.
Žemuoges sutrinti su cukrumi arba tiesiog uogas su cukrumi paskirstyti ant jau iškepusio pagrindo.
Baltymus su cukraus pudra išplakti iki standumo ir paskirstyti ant žemuogių.
Įstatyti pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 minučių.

Pyragas gaunasi tikrai švelnaus skonio, o minkštą pyrago pagrindą galima panaudoti gaminant vaisinį pyragą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą