Kartais šaldytuve lieka mėsyčių gabaliukų, iš kurių galima padaryti labai neblogai atrodančią ir skanią mėsytę:)
Reikės:
500-700 g. įvairių mėsyčių gabaliukų, tai gali būtu daktariška dešra, kumpis, neriebi šoninė karšto rūkymo (galima ir virtos vištienos kartu su mėsytėmis pamaišyti)
keli svogūno laiškai, kam nepatinka, galima nedėti
3 skiltelės česnako
0,5 litro vandens, jei virėte vištieną, tai naudokite buljoną
20 g. greitai paruošiamos želatinos (aš naudoju Sodžiaus)
druskos
Mėsą supjaustyti juostelėmis, išspausti česnaką, supjaustyti laiškus,viską išmaišyti, sudėti į indelius.
Želatiną paruošti pagal receptą ant pakelio: užvirinti vandenį, suberti želatiną į užvirusį vandenį, įberti druskos ir užpilti mėsą.
Palikti mėsą šaldytuve, kol sustings želatiną.
Norint gražiai išimti šaltieną iš šaldymo indelio, reikia indelį beveik iki pat viršaus sukišti į karštą vandenį kelioms sekundėms, išimti, ir apversti ant lėkštės.
Skanaus:)
Reikės:
500-700 g. įvairių mėsyčių gabaliukų, tai gali būtu daktariška dešra, kumpis, neriebi šoninė karšto rūkymo (galima ir virtos vištienos kartu su mėsytėmis pamaišyti)
keli svogūno laiškai, kam nepatinka, galima nedėti
3 skiltelės česnako
0,5 litro vandens, jei virėte vištieną, tai naudokite buljoną
20 g. greitai paruošiamos želatinos (aš naudoju Sodžiaus)
druskos
Mėsą supjaustyti juostelėmis, išspausti česnaką, supjaustyti laiškus,viską išmaišyti, sudėti į indelius.
Želatiną paruošti pagal receptą ant pakelio: užvirinti vandenį, suberti želatiną į užvirusį vandenį, įberti druskos ir užpilti mėsą.
Palikti mėsą šaldytuve, kol sustings želatiną.
Norint gražiai išimti šaltieną iš šaldymo indelio, reikia indelį beveik iki pat viršaus sukišti į karštą vandenį kelioms sekundėms, išimti, ir apversti ant lėkštės.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą