2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Mandarininis keksas

Kadangi dar radau kelis mandarinus, nusprendžiau išsikepti mandarininį keksą ir nepasigailėjau:) Koks kvapnus, minkštas ir purus jis gavosi, net nesitikėjau tokio, o spalva kokia graži, dalinuosi receptu, nes mandarinai jau greitai pasibaigs
Reikės:
2 mandarinai
100 g. sviesto
120 g. cukraus
2 kiaušiniai
170 g. miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
Mandarinus nulupti, nuimti šonines plėveles, blenderiu sutrinti.
Kambario temperatūros sviestą šakute ištrinti kartu su cukrumi, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti, supilti mandarininę masę ir vėl gerai išmaišyti.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, sudėti į mandarininį mišinį ir gerai išmaišyti.
Kepimo formą sutepti sviestu, supilti tešlą ir kepti apie 40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Keksas lengvai išsiima iš kepimo formos.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą