Labai šaunūs svogūnai gaunasi ir prie šašlyko, ir šiaip prie mėsytės, pas mus jie valgomi ir vieni:)
Reikės:
6 svogūnai
3 čili pipirai
1 stiklinė obuolių acto
3-4 skiltelės česnako
Marinatas:
1 stiklinė vandens
1 arb.š.raudonėlio, kitaip dar vadinamas oregano
2 valg. š. cukraus
2 valg.š. druskos
3 lauro lapai
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus plokštelėmis, čiliukus žiedeliais ar pusžiedžiais, jei mėgstate aštriai, sėklas ir pertvaras neišimkite iš čiliukų, palikite, viską sudėti į stiklainį.
Marinatui skirtą vandenį, actą, cukrų, druską, lauro lapus, raudonėlį, sudėti į indą, pakaitinti maišant kol ištirps druska su cukrumi, atvėsinti.
Atvėsintu marinatu užpilti supjaustytas daržoves, uždaryti dangteliu ir palikti parai šaldytuve, po paros jau galima valgyti, taip marinuotus svogūnus galima laikyti apie mėnesį šaldytuve..
Marinato rūgštumą ir šiaip jo skonį galima pritaikyti pagal savo skonį.
Skanaus:)
Reikės:
6 svogūnai
3 čili pipirai
1 stiklinė obuolių acto
3-4 skiltelės česnako
Marinatas:
1 stiklinė vandens
1 arb.š.raudonėlio, kitaip dar vadinamas oregano
2 valg. š. cukraus
2 valg.š. druskos
3 lauro lapai
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus plokštelėmis, čiliukus žiedeliais ar pusžiedžiais, jei mėgstate aštriai, sėklas ir pertvaras neišimkite iš čiliukų, palikite, viską sudėti į stiklainį.
Marinatui skirtą vandenį, actą, cukrų, druską, lauro lapus, raudonėlį, sudėti į indą, pakaitinti maišant kol ištirps druska su cukrumi, atvėsinti.
Atvėsintu marinatu užpilti supjaustytas daržoves, uždaryti dangteliu ir palikti parai šaldytuve, po paros jau galima valgyti, taip marinuotus svogūnus galima laikyti apie mėnesį šaldytuve..
Marinato rūgštumą ir šiaip jo skonį galima pritaikyti pagal savo skonį.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą