2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Keksas su džiovintomis slyvomis

Šį keksą galima kepti ir su razinomis, bet skonis bus visai ne tas, su slyvomis jis tikrai labai skanus:)
Reikės:
stiklinė 250 ml.
2 kiaušiniai
100 g. sviesto
3/4  stiklinės cukraus
3/4 stiklinės supjaustytų džiovintų slyvų
0,5 stiklinės kefyro
2 stiklinės miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
vanilinis cukrus


Sviestą patirpinti, bet ne iki galo.
Kiaušinius ištrinti su sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais, supilti kefyrą ir gerai išmaišyti.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliai, suberti į kiaušinių ir sviesto masę.
Slyvas supjaustyti ir jei jos lipnios, apvolioti miltuose, jei nelipnios, užmerkti jas kelioms minutėms vandenyje, nusausinti ir po to apvolioti miltuose, kad geriau priliptų prie tešlos ir nesukristų į apačią.
Kepimo formą sutepti sviestu, užberti miltų, supilti tešlą.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Atvėsinti kokias 10 minučių formoje, po to, išimti ir atvėsinti ant grotelių.
Užbarstyti cukraus pudros. Šiaip jau galima jį ir valgyti, bet aš apliejau šokoladine glazūrą ir užbarsčiau smulkintų žemės riešutų.

Glazūrai 50 gramų juodojo šokolado su 1 valg. š. sviesto ir 1 valg. š. pieno ir 1arb.š. grietinės ištirpinti ir aplieti arba aptepti keksą, užberti riešutus. Tokia glazūra nesukietėja, lieka minkšta, bet ir netepa rankų, labai įdomi gaunasi, pabandykit:)
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą