Paprastai pagaminamas tortas, kurio nereikia kepti, su jūsų mėgiamo jogurto skoniu. Skonis gaunasi gaivus ir neįprastas, man patiko:) Viršų galima papuošti vaisiais, arba žėlė:)
Reikės:
24 cm formai
600 g.mėgiamo skonio jogurto
340 g. sausainių
75 g. pakepintų ant sausos keptuvės riešutų
150 g. šokolado
30 g. želatinos
150 ml. vandens
vaisiai (nebūtina)
180 g. cukraus
Jei naudosite paprastą želatiną, užmerkti ją vandenyje, palikti 30 minučių, pašildyti, ištirpinti, bet neužvirinti.
Jei naudosite greitai paruošiamą želatiną, ant pakelio nurodyta kaip ją paruošti, tiesiog užpilti karštu vandeniu ir truputį atvėsinti.
Jogurtą išplakti su cukrumi, supilti atvėsusią želatiną.
Sausainius (aš naudojau tokius)
ir riešutus sumalti blenderiu,
susmulkinti šokoladą,
viską išmaišyti, supilti jogurtinę masę, gerai išmaišyti, sudėti į išimamą formą,
aš apačioje dar užklojau maistinę plėvelę, po to kai sustingo, išėmiau iš formos
ir apverčiau ant lėkštės, kad pjaustant nesubraižyčiau formos.
Stingsta jis greitai.
Jai norite puošti želatiną, tuomet ją reikia užpilti dar tortui esant kepimo formoje.
Tortinę masę galima supilti ir į aukštą lėkštę, tiesiog iškloti visą lėkštę maistine plėvele, o po to kai tortas sustings, apversti ant lėkštės.
Papuošti galima pjaustytais vaisiais, tarkim, tokio pat skonio, kaip ir jogurtas.
Aš neturėjau tuo metu vaisių, todėl suvalgėme ir taip, nepuoštą, o suvalgėme tikrai greitai:)
Skanaus:)
Reikės:
24 cm formai
600 g.mėgiamo skonio jogurto
340 g. sausainių
75 g. pakepintų ant sausos keptuvės riešutų
150 g. šokolado
30 g. želatinos
150 ml. vandens
vaisiai (nebūtina)
180 g. cukraus
Jei naudosite paprastą želatiną, užmerkti ją vandenyje, palikti 30 minučių, pašildyti, ištirpinti, bet neužvirinti.
Jei naudosite greitai paruošiamą želatiną, ant pakelio nurodyta kaip ją paruošti, tiesiog užpilti karštu vandeniu ir truputį atvėsinti.
Jogurtą išplakti su cukrumi, supilti atvėsusią želatiną.
Sausainius (aš naudojau tokius)
ir riešutus sumalti blenderiu,
susmulkinti šokoladą,
viską išmaišyti, supilti jogurtinę masę, gerai išmaišyti, sudėti į išimamą formą,
aš apačioje dar užklojau maistinę plėvelę, po to kai sustingo, išėmiau iš formos
ir apverčiau ant lėkštės, kad pjaustant nesubraižyčiau formos.
Stingsta jis greitai.
Jai norite puošti želatiną, tuomet ją reikia užpilti dar tortui esant kepimo formoje.
Tortinę masę galima supilti ir į aukštą lėkštę, tiesiog iškloti visą lėkštę maistine plėvele, o po to kai tortas sustings, apversti ant lėkštės.
Papuošti galima pjaustytais vaisiais, tarkim, tokio pat skonio, kaip ir jogurtas.
Aš neturėjau tuo metu vaisių, todėl suvalgėme ir taip, nepuoštą, o suvalgėme tikrai greitai:)
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą