Šis patiekalas skirtas vaikams, bet jis tinka ir labai patinka ir mums, suaugusiems:)
Reikės:
700 g. faršo
50-75 ml. pieno
1 kiaušinis
2 valg. š. avižinių dribsnių
1/2 mėlynojo svogūno
druska, prieskoniai
Padažui:
100 ml pieno
200 ml vandens
1 valg. š. grikių miltų (aš grikių kruopas sumaliau kavamale iki miltų)
druska
Dribsnius užpilti pienu ir palikti 10-15 minučių pabrinkti.
Į faršą sudėti tarkuotą burokine tarką svogūną, supilti dribsnius su pienu, įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius išmaišyti.
Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuoti mažus kamuoliukus, jei tešla gavosi skystoka, tiesiog šaukšteliu dėti krūveles ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Padažui šaltą pieną sumaišyti su grikių miltais.
Užvirinti puode vandenį, į jį supilti pieno ir miltų mišinį ir virti ant mažos ugnies apie 10 minučių, kol padažas sutirštės, jei taip gautųsi, kad jis netirštėja, išmaišykite stiklinėje 1 valg. š. vandens su 1 arb.š. miltų ir supilkite į pieno mišinį, bet kokiu atveju padažas bus su grikių prieskonių, o mums to ir reikia. Kai tik padažas sutirštėja, išjungiame ugnį.
Kai fRikadėlės pradeda išskirti skaidres sultis, jos iškepė.
Išimti frikadėles ir orkaites, sudėti į indą su dangčiu, užpilti padažu.
Labai tinka bulvių košė prie šių frikadėlių, skanu ir su miežine koše, be to, labai sveika:)
Skanaus:)
Reikės:
700 g. faršo
50-75 ml. pieno
1 kiaušinis
2 valg. š. avižinių dribsnių
1/2 mėlynojo svogūno
druska, prieskoniai
Padažui:
100 ml pieno
200 ml vandens
1 valg. š. grikių miltų (aš grikių kruopas sumaliau kavamale iki miltų)
druska
Dribsnius užpilti pienu ir palikti 10-15 minučių pabrinkti.
Į faršą sudėti tarkuotą burokine tarką svogūną, supilti dribsnius su pienu, įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius išmaišyti.
Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuoti mažus kamuoliukus, jei tešla gavosi skystoka, tiesiog šaukšteliu dėti krūveles ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Padažui šaltą pieną sumaišyti su grikių miltais.
Užvirinti puode vandenį, į jį supilti pieno ir miltų mišinį ir virti ant mažos ugnies apie 10 minučių, kol padažas sutirštės, jei taip gautųsi, kad jis netirštėja, išmaišykite stiklinėje 1 valg. š. vandens su 1 arb.š. miltų ir supilkite į pieno mišinį, bet kokiu atveju padažas bus su grikių prieskonių, o mums to ir reikia. Kai tik padažas sutirštėja, išjungiame ugnį.
Kai fRikadėlės pradeda išskirti skaidres sultis, jos iškepė.
Išimti frikadėles ir orkaites, sudėti į indą su dangčiu, užpilti padažu.
Labai tinka bulvių košė prie šių frikadėlių, skanu ir su miežine koše, be to, labai sveika:)
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą