Tai, galima sakyti, supaprastintas čeburekų variantas, tik greitesnis, skanesnis ir ne toks riebus:)
Reikės:
1 stiklinė kefyro
2-2,5 stiklinės miltų
0,5 arb.š. druskos
0,5arb.š. cukraus
0,5 arb.š. sodos
150-200 g. daktariškos dešros
150-200 g. fermentinio sūrio
truputis aliejaus kepimui
Į kefyrą sudėti sodą, druską, cukrų, sutarkuotą burokine tarka sūrį, aš truputį palieku įdarui sūrio.
Supilti miltus ir užminkyti tešlą, tešla gaunasi gan lipni, bet daugiau miltų nedėti.
Padalinti tešlą į kamuoliukus, man gavosi 7 kamuoliukai.
Kiekvieną kamuoliuką iškočioti kočielų ar išlyginti tiesiog rankomis ant gausiai miltais užbarstyto stalo, ant vidurio paplotėlio padėti tarkuotos burokine tarka dešros su sūriu,
sudėti per pusę, kaip čebureką ir galus užspausti, po to kočielu ar vėl gi rankomis paspausti visą paplotėlį.
Aliejaus pilti nedaug, o jei padauginote, iškeptus papločius sudėti ant popierinės servetėlės. Labai skanūs ir šilti, ir šalti. Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą