2012 m. gruodžio 18 d., antradienis

Greita duona be minkymo

Duona savo konsistencija primena Ciabattą, tačiau daug greitesnė ir skoniu neatsilieka. Ji labai tinka įvairiem sumuštiniams.
Reikės:
675 g. miltų
1 arb. š. druskos
375 ml. vos šilto vandens
5 g. sausų mielių
1 valg. š. cukraus

Miltus persijoti su druska.
Mieles su cukrumi ištirpinti vandenyje.
Palaipsniui beriant miltus į vandenį užmaišome minkštą lipnią tešlą, miltų gali prireikti ir mažiau.
Iš tešlos formuojame kamuolį, paberiame miltais, uždengiame rankšluosčiu ir statome į šiltą vietą maždaug 1,5 valandai. Tešlą geriau palikti tame inde, kuriame užmaišėte ją.
Pakilusią tešlą atsargiai, kad palikti maksimalų kiekį susidariusių burbuliukų, perdedame ant stalo, paberto miltais, užberiame truputį miltų. Padaliname tešlą į tris dalis, geriau perpjauti, kad be reikalo jos neminkyti.
Atsargiai perdedame visus tešlos gabaliukus ant aliejumi pateptos skardos ir kepame iki 230-250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Aš iš pradžių 110-15 minučių kepu 250 laipsnių orkaitėje, po to pamažinu temperatūrą iki 220 laipsnių, tai priklauso nuo orkaitės. Dar šilta duonytė ypač skani. Aš atvėsinu šią duoną uždengus rankšluosčiu, o po to sudedu į maišiuką, kad ji nesukietėtų.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą