Artėjant Kūčioms, noriu pasiūlyti savo kūčiukų receptuką, gal kas dar neturi recepto:)
Reikės:
0,5 litro vos šilto vandens
1/2 stiklinės aliejaus
1 arb.š. druskos
1 stiklinė cukraus
4 arb. š. sausų mielių
8-10 stiklinių miltų
aguonų pagal skonį(apie 50-100 g.)
Iš šio kiekio ingridientų gaunasi 4 skardos kūčiukų, galima pamažinti ingridientus per pusę, tačiau jie gaunasi tokie minkšti ir skanūs, kad labai greitai susivalgo.
Aguonas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti apie 30 minučių, po to jas nukošti.
Vandenyje išmaišyti mieles, cukrų, druską, įpilti aliejų, sudėti aguonas ir suberti miltus, iškarto visų neberti, pradžioje suberti apie 6 stiklines, jei tešla bus vis dar lipni, tuomet berti dar, tešla turi gautis truputį lipni.
Tuomet tešlą su indų pastatyti į šiltą vietą, kad tešla pakiltų, kai pakils, paminkyti ir dar kartą pakildinti, tai gali užimti apie 2 valandas.
Kai tešla pakils antrą kartą, formuoti iš tešlos ponas ilgas dešreles, ir supjaustyti jas ant miltais paberto stalo į mažesnius gabaliukus iki norimo dydžio, labai didelių daryti nereikia, nes tešla pakils kai keps.
Sudėti supjaustytus tešlos gabaliukus ant miltais pabertos skardos ir kepti apie 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Sudėti į indą, ar kai truputį atvės į mašiuką, tuomet jie liks minkšti:)
Valgyti su kisieliumi:)
Skanaus:)
Reikės:
0,5 litro vos šilto vandens
1/2 stiklinės aliejaus
1 arb.š. druskos
1 stiklinė cukraus
4 arb. š. sausų mielių
8-10 stiklinių miltų
aguonų pagal skonį(apie 50-100 g.)
Iš šio kiekio ingridientų gaunasi 4 skardos kūčiukų, galima pamažinti ingridientus per pusę, tačiau jie gaunasi tokie minkšti ir skanūs, kad labai greitai susivalgo.
Aguonas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti apie 30 minučių, po to jas nukošti.
Vandenyje išmaišyti mieles, cukrų, druską, įpilti aliejų, sudėti aguonas ir suberti miltus, iškarto visų neberti, pradžioje suberti apie 6 stiklines, jei tešla bus vis dar lipni, tuomet berti dar, tešla turi gautis truputį lipni.
Tuomet tešlą su indų pastatyti į šiltą vietą, kad tešla pakiltų, kai pakils, paminkyti ir dar kartą pakildinti, tai gali užimti apie 2 valandas.
Kai tešla pakils antrą kartą, formuoti iš tešlos ponas ilgas dešreles, ir supjaustyti jas ant miltais paberto stalo į mažesnius gabaliukus iki norimo dydžio, labai didelių daryti nereikia, nes tešla pakils kai keps.
Sudėti supjaustytus tešlos gabaliukus ant miltais pabertos skardos ir kepti apie 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Sudėti į indą, ar kai truputį atvės į mašiuką, tuomet jie liks minkšti:)
Valgyti su kisieliumi:)
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą