Labai skanus pyragas žinomas dar nuo senesnių laikų:)
Reikės:
Reikės:
2 kiaušiniai
250 g sviesto
1 stiklinė cukraus
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos arba kepimo miltelių (sodos gesinti nereikia)
miltų (kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų)
1-mam įdarui: sutarkuoti 6-7 obuoliai, truputis cukraus, cinamono, pagal skonį
2-am įdarui:2 pakeliai varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilinio cukraus (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų)
Išplakti kiaušinius, sudėti cukrų, sutarkuotą sviestą, sodą su miltais ir užminkyti tešlą.
Tešlą padalinti į 2 dalis.
Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą, subadyti šakute
ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol ant viršaus atsiras plutelė.
Ištraukti iš orkaitės, uždėti 1-mą įdarą,
ant jo- 2-ą įdarą.
Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, (aš iškočiojau maždaug pagal skardos dydį ir apvyniojus tešlą ant kočielo pernešiau ant varškinio įdaro), subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu.
Kepti, kol paruduos, apie 15 minučių, priklauso nuo orkaitės.
Skanaus:) Kai atvės supjaustyti
250 g sviesto
1 stiklinė cukraus
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos arba kepimo miltelių (sodos gesinti nereikia)
miltų (kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų)
1-mam įdarui: sutarkuoti 6-7 obuoliai, truputis cukraus, cinamono, pagal skonį
2-am įdarui:2 pakeliai varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilinio cukraus (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų)
Išplakti kiaušinius, sudėti cukrų, sutarkuotą sviestą, sodą su miltais ir užminkyti tešlą.
Tešlą padalinti į 2 dalis.
Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą, subadyti šakute
ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol ant viršaus atsiras plutelė.
Ištraukti iš orkaitės, uždėti 1-mą įdarą,
ant jo- 2-ą įdarą.
Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, (aš iškočiojau maždaug pagal skardos dydį ir apvyniojus tešlą ant kočielo pernešiau ant varškinio įdaro), subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu.
Kepti, kol paruduos, apie 15 minučių, priklauso nuo orkaitės.
Skanaus:) Kai atvės supjaustyti
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą