Kokoso ir šokolado mėgėjams tikrai patiks:) apatinis sluoksnis gaunasi lengvai tąsus, kažkas panašaus į Browny, man labai patiko:)
Šokoladiniam pagrindui reikės:
100 g. sviesto
1/2 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1/4 stiklinės kakavos
1/4 stiklinės miltų
1/4 arb.š. druskos
aš vietoje kakavos dėjau 100 g. juodojo šokolado, todėl cukraus dėjau tik 1/4 stiklinės, o miltų 1/2 stiklinės
Kokosiniam sluoksniui reikės:
2 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus, aš dėjau 1/2 stiklinės
1/2 arb.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė miltų
200 g. kokoso drožlių+ 30 g. pabarstymui
Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį
Išplakame mikseriu išlydytus ir truputį atvėsintus sviestą su šokoladu, curumi, kiaušiniu, po to dedame miltus, jei darysite su kakava, tai kartu su miltais berti ir kakavos miltelius, atsargiai išmaišyti iki vientysos masės.
Į kepimo formą, išlotą kepimo popieriumi sudedame šokoladinę tešlą
ir kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Kai iškeps, išimti iš orkaitės, atvėsinti ir paruošti kokosinį sluoksnį.
Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vanile, atsargiai įmaišyti miltus ir kokoso drožles. Visą šią masę sudedame ant šokoladinio sluoksnio, išlyginame ir truputį prispaudžiame lygindami.
Vėl statome į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes, kol kokoso drožlės švelniai paruduos.
Atvėsiname kepimo formoje, po to paėmus už kepimo popieriaus kraštus išimame pyragą iš formos ir supjaustome.
Skanaus:)
Šokoladiniam pagrindui reikės:
100 g. sviesto
1/2 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1/4 stiklinės kakavos
1/4 stiklinės miltų
1/4 arb.š. druskos
aš vietoje kakavos dėjau 100 g. juodojo šokolado, todėl cukraus dėjau tik 1/4 stiklinės, o miltų 1/2 stiklinės
Kokosiniam sluoksniui reikės:
2 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus, aš dėjau 1/2 stiklinės
1/2 arb.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė miltų
200 g. kokoso drožlių+ 30 g. pabarstymui
Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį
Išplakame mikseriu išlydytus ir truputį atvėsintus sviestą su šokoladu, curumi, kiaušiniu, po to dedame miltus, jei darysite su kakava, tai kartu su miltais berti ir kakavos miltelius, atsargiai išmaišyti iki vientysos masės.
Į kepimo formą, išlotą kepimo popieriumi sudedame šokoladinę tešlą
ir kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Kai iškeps, išimti iš orkaitės, atvėsinti ir paruošti kokosinį sluoksnį.
Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vanile, atsargiai įmaišyti miltus ir kokoso drožles. Visą šią masę sudedame ant šokoladinio sluoksnio, išlyginame ir truputį prispaudžiame lygindami.
Vėl statome į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes, kol kokoso drožlės švelniai paruduos.
Atvėsiname kepimo formoje, po to paėmus už kepimo popieriaus kraštus išimame pyragą iš formos ir supjaustome.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą