2013 m. vasario 14 d., ketvirtadienis

Žuvies sklindžiai

Švelnaus skonio blyneliai-kotletukai, labai tinka vaikams, kurie nemėgsta žuvies, apgauti:)
Reikės:
500 g. žuvies filė
200 g. miltų
vos šilto vandens
1 valg. š. aliejaus, ir dar kepimui truputį
1 arb.š. citrinos sulčių
žiūpsnelis sodos
druska pagal skonį

Vandenį sumaišyti su miltais, gerai išmaišyti, kad nebūtų gumulėlių, tešla turi gautis panašiai kaip sklindžiams.
Žuvį supjaustyti smulkiais kubeliais,
apšlakstyti citrinos sultimis ir sudėti į miltų masę, sudėti sodą, druską, aliejų, jei gaunasi per tiršta masė, įpilti dar truputį vandens.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir sudėti tešlą šaukštu ant keptuvės, apkepti iš abiejų pusių.
Gaunasi labai švelnūs sklindžiai, net ir nežinau kaip juos čia dar galima pavadinti, gal kotletukais.
Man jie labai patinka su česnakinius padažu (majonezas, tarkuotas česnakas, šaldyti arba šviežūs krapai, kad padažo gautųsi daugiau, galima įpilti natūralaus jogurto ir išmaišyti su majonezu, niekuo nenusileidžia pirktiniam padažui) ir ryžiais su daržovėmis, kurių receptas čia.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą