2013 m. kovo 26 d., antradienis

Gardžioji duonelė

Dar galima būtų ją pavadinti sveikuolių duonele, kažkuo panaši į duoną ,,Sveikatėlė", bet visgi skiriasi savo skoniu:)
Reikės:
450 ml vandens
7 g. sausų mielių (20 g. šviežių)
390 g. miltų
170 g. avižinių dribsnių
1 valg. š. aliejaus
15g. sezamo sėklų
15 g. aguonų
15 g. saulėgrąžų
15 g. moliūgo sėklų
15 g. lino sėmenų
aš šį kartą turėjau tik sezamo sėklų ir saulėgrąžų tad dėjau 30 g. saulėgrąžų ir 45 g. sezamo sėklų
3 arb.š. cukraus
3arb.š.druskos

Šiltame vandenyje ištirpinti cukrų ir mieles, išmaišyti palikti 15 minučių.
Išmaišyti visus sausus ingridientus: mitus, avižinius dribsnius, sėklas, druską, padaryti duobutę ir supilti mielinį skystį, sukamaisiais judesiais išmaišyti truputį lipnią tešlą, pilti aliejaus, gerai iškočioti tešlą, jei trūksta, įberti dar miltų.
Tešlą padėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 2 valandoms šiltoje vietoje.
Pakilusią tešlą
padalinti į 2 dalis ir sudėti į sviestu suteptas ir miltais pabertas pabertas kepimo formas, jei forma gan didelė, galima kepti ir vienoje.
Patepti duonos viršų vandeniu, užberti sezamo sėklų, uždengti rankšluosčiu ir palikti 1 valandai šiltoje vietoje.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
Išimti iš formos ant grotelių ir uždengti rankšluosčiu kol atvės.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą