2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Tortas ,,A la Rafaello" su persikais

Tortas, savo skoniu kažkiek primenantis klasikinius ,,Rafaello" saldainius, lengvai pagaminamas, be to, labai gaivus, pasigaminau namuose kovo 8 ir nepasigailėjau, buvo suvalgytas jau tą pačią dieną:)
Tortas kepamas 24-26 cm skersmens formoje, skliaustuose nurodžiau  ingridientų kiekį 18 cm formai
Tešlai reikės:
125 g. sviesto (95 g.)
120 g. cukraus (90 g.)
4 kiaušiniai (3 vnt.)
100 g. miltų (75 g.)
50 g. kokoso drožlių (40 g.)
15 g. kepimo miltelių (10 g.)
2 arb. š. vanilinio cukraus (1 arb.š.)
Kremui reikės:
500 g. riebios grietinės (ne mažiau 30%) (350 g.) geriausia, Panevėžio grietinė, ji gerai išsiplaka
80 g. baltojo šokolado (60 g.)
150 g. cukraus (120 g.)
50 g. kokoso drožlių (40 g.)
1 nedidelis indelis konservuotų persikų
Sulaistymui:
sirupas nuo konservuotų persikų
kokoso drožlių papuošimui

Tešlai skirtas kokoso drožles padžiovinti apie 1 minutę maišant ant karštos keptuvės.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir vanile.
Sudėti trynius ir toliau trinti, aš trinu šakute.
Persijotu miltus išmaišyti su atvėsusiomis kokoso drožlėmis ir kepimo milteliais, sudėti į sviestinę masę ir gerai išmaišyti.
Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų ir atsargiau sudėti į tešlą, maišant iš apačios į viršų.
Masę sudėti į suteptą sviestu kepimo formą ir kepti apie 30 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Atvėsinti, išimti iš formos.
Biskvitą perpjauti pusiau siūlu arba peiliu.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi iki standžių putų, supilti kokoso drožles, burokine tarką sutarkuotą šokoladą ir gerai išmaišyti.
Apatinį biskvitą sulaistyti sirupu, galite ir nelaistyti, sutepti kremu, sudėti persikų gabaliukus,
ant jų vėl uždėti kremo,
ant viršaus uždėti antrą biskvito dalį (ją taip pat galima sulaistyti sirupu), tortą ir jo šonus sutepti likusiu kremu, papuošti likusiais persikais, užbarstyti kokoso drožlių, galima dar Rafaello saldainiukais papuošti.
Prieš patiekiant palaikyti bent 3 valandas šaldytuve.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą