Šių ragelių dydį galima keisti pagal savo nuožiūrą:padaryti kaip standartines bandeles arba kaip mini-bandeles, aš padariau mini, gavosi labai minkštos:)
Reikės:
180 g. varškės
100 ml. pieno
50 g. cukraus
1 kiaušinis
žiūpsnelis druskos
1 arb.š. vanilinio cukraus
250-300 g. miltų
1 arb.š. sausų mielių
1 valg. š. sviesto
apie 200 g. džemo arba uobuolienės
100 ml. pieno
50 g. cukraus
1 kiaušinis
žiūpsnelis druskos
1 arb.š. vanilinio cukraus
250-300 g. miltų
1 arb.š. sausų mielių
1 valg. š. sviesto
apie 200 g. džemo arba uobuolienės
Pieną sumaišyti su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir varške.
Baltymą atskirti nuo tryni ir išplakti, įmaišyti į varškės
masę. Trynys paliekamas aptepimui. Miltus sumaišyti su mielėmis ir įmaišyti į
varškės masę. Kai tešla atlimpa nuo kraštų indo, pilti ištirpintą sviestą, gerai išminkytiirpadaryti kamuoliuką, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai.
Pakilusią tešlą padalinti į tris dalis, kiekvieną jų iškočioti į apskritimą. Kiekvieną apskritimą padalinti į trikampius, kuo daugiau trikampių, tuo mažesnės bus bandelės. Ant kiekvieno trikampio platesniojo krašto dėti uobolienę ir suskti link kampo, o susukus, galus sujungti.
Ragelius sudėti ant kepimo popieriaus ir aptept išplaktu tryniu.
Kepti iki 220 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių priklausomai nuo orkaitės.
Skanaus:)
Pakilusią tešlą padalinti į tris dalis, kiekvieną jų iškočioti į apskritimą. Kiekvieną apskritimą padalinti į trikampius, kuo daugiau trikampių, tuo mažesnės bus bandelės. Ant kiekvieno trikampio platesniojo krašto dėti uobolienę ir suskti link kampo, o susukus, galus sujungti.
Ragelius sudėti ant kepimo popieriaus ir aptept išplaktu tryniu.
Kepti iki 220 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių priklausomai nuo orkaitės.
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą