2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Varškės tešlos suktinukai su faršu

Labai skanus ir originalus užkandis, įdarą galima koreguoti pagal savo skonį:)
Reikės:
180-200 g. varškės (pakelis)
1 kiaušinis
1/2 stiklinės aliejaus
1 arb.š. druskos
2 arb.š. kepimo miltelių
apie 300 g.miltų
Įdarui reikės:
500 g. faršo
2-3 pomidorai
druska, prieskoniai pagal skonį
2-3 skiltelės česnako
1/2 -1 svogūnas
cukraus
acto, aš naudojau obuolių actą

Varškę ištrinti su kiaušinius ir druska, supilti aliejų, išplakti mikseriu.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir dedant porcijomis, užminkyti nelipnią tešlą.
Palikti ją po rankšluosčiu 30 minučiu.
Tuo metu plonais pusžiedžiais supjaustyti svogūnus, sudėti į lėkštę, užberti cukraus, druskos, užpilti šlakelį acto ir truputį vandens, gerai išmaišyti ir palikti.
Apkepti faršą keptuvėje, sudėti susmulkintus blenderiu pomidorus ir troškinti, kol išgaruos beveik visas skystis. Troškinant užberti druskos, prieskonių, baigiant troškinti sudėti sutarkuotus ar išspaustus česnakus, gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti į 8-10 dalių, iškočioti ir perkelti ant skardos su kepimo popieriumi, ant kiekvieno iškočioto tešlos gabaliuko padėti įdaro, įdarą geriau paskirstyti per visą tešlos plotą, sakau tai iš savo praktikos ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Baigus kepti, ant faršo sudėti marinuotus svogūnus
ir susukti suktinukais, kadangi aš buvau paskirsčiusi ne per visą tešlos plotą, tai iškepusi tešla šonuose buvo kiek kietoka, todėl sunkokai susisuko, bet vis tiek susukau, skoniui tai nepakenkė:)
Jei mėgstate papriką, jos gabaliukas galima pakepinti kartu su faršu, iškepus faršui, galima pridėti pjaustytų svogūnų laiškų, čia jau kaip kam patinka:)
Gavosi labai skanu, mes juokais vadiname juos kebabais:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą