2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Ryžiai su migdolais

Dar vienas būdas paįvairinti paprastą ryžių garnyrą:) ryžiai gaunasi purūs, sodraus skonio, svarbiausia, nepervirti, nes tada jau gausis košė:) labai tinka prie žuvies kinietiškai, kurios receptą greitai patalpinsiu:)
Reikės:
1 valg. š. sviesto
1nedidelis svogūnas
1/4 arb.š. smulkintos kalendros
druska pagal skonį
450 ml. vištienos buljono arba vandens, paskaninto druska pagal skonį
2 valg. š. smulkiai pjaustytų petražolių
40 g. kepintų migdolų

Puode ištirpinti sviestą, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 2-3 minutes, po to sudėti kalendras, druska ir kepti dar apie 30 sekundžių.
Suberiame ryžius ir išmaišome taip, kad visi ryžiai būtų išmaudyti svieste, supilti buljoną ar vandenį, nemaišyti, kai užvirs, sumažinti ugnį ir po dangčiu virti apie 15 minučių, jei vandens bus mažokai, įpilti dar.
Po to išjungti ugnį ir palikti po dangčiu 10 minučių.
Stambiai supjaustyti migdolus plokštelėmis, petražoles- smulkiai, užberti ant ryžių ir išmaišyti.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą