Paprastas pagaminti ir skanus dar vienas pyragas su persikais, tešla primena keksiukų:)
Reikės:
120 g. minkšto sviesto
120 g. cukraus + 2 arb.š. pabarstymui
3 kiaušiniai
200 g. miltų
3/4 arb.š. kepimo miltelių (beveik pilnas arbatinis šaukštelis)
1/ arb. š. (ketvirtadalis) druskos
2 arb.š. vanilinio cukraus
apie 300 g. persikų šviežių arba konservuotų
1/4 arb.š. (ketvirtadalis) cinamono
3 valg. š. migdolų drožlių
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanile iki vientysos masės.
Įmušti po 1 kiaušinį ir po kiekvieno kiaušinio gerai išplakti.
Miltus su druska ir kepimo milteliais persijoti į tešlą, išmaišyti.
Persikus supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į tešlą, gerai išmaišyti.
Tešlą sudėti į sviestu suteptą kepimo formą, užberti cinamono, cukraus, migdolų drožles.
Kepti 20-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki ,,sauso degtuko".
Atvėsinti apie 20 minučių ir galima pjaustyti.
Skanaus:)
Reikės:
120 g. minkšto sviesto
120 g. cukraus + 2 arb.š. pabarstymui
3 kiaušiniai
200 g. miltų
3/4 arb.š. kepimo miltelių (beveik pilnas arbatinis šaukštelis)
1/ arb. š. (ketvirtadalis) druskos
2 arb.š. vanilinio cukraus
apie 300 g. persikų šviežių arba konservuotų
1/4 arb.š. (ketvirtadalis) cinamono
3 valg. š. migdolų drožlių
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanile iki vientysos masės.
Įmušti po 1 kiaušinį ir po kiekvieno kiaušinio gerai išplakti.
Miltus su druska ir kepimo milteliais persijoti į tešlą, išmaišyti.
Persikus supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į tešlą, gerai išmaišyti.
Tešlą sudėti į sviestu suteptą kepimo formą, užberti cinamono, cukraus, migdolų drožles.
Kepti 20-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki ,,sauso degtuko".
Atvėsinti apie 20 minučių ir galima pjaustyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą