2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Plikyti karameliniai sausainiai


Minkštučiai karamelės skonio klasikiniai plikyti sausainiukai
Reikės:
170 g. miltų
75 g. sviesto
3 kiaušiniai
130 g. rudojo cukraus
350 ml. pieno
Sviestą su pienu sudėti į puodą ir užvirinti, nukelti nuo ugnies, suberti miltus, gerai išmaišyti, suberti cukrų, dar kartą gerai išmaišyti.
Atvėsinti tešlą, kol ji bus švelniai šilta, mušti po vieną kiaušinį į tešlą ir po kiekvieno gerai išsukti tešlą.
Jei tešla gavosi skystoka ir nelaiko formos, galima truputį ją palaikyti ant ugnies.
Dėti tešlą arbatiniu šaukšteliu arba konditeriniu maišu ant kepimo popieriaus
ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol gražiai parus.
Išjungus orkaitę, atidaryti ją ir palaikyti ten sausainius, kol jie atvės.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą